Свето Кръщение – фотограф Пловдив.

Защо да ангажирате Photography Blagavest да снима на вашия празник?
Защото Photography Blagavest не предоставя просто снимки, а разкошно уловени моменти и емоции, организираност и професионално отношение, така че вие да се насладите на случващото се в храма с позитивно настроение. Снимала съм десетки ритуали, наясно съм с ключовите моменти, къде и как да застана, за да направя снимките, така че да се усмихвате винаги когато ги виждате. Ритуала Свето Кръщение се случва един единствен път в живота и затова е неповторимо събитие за всеки човек. Запазете емоцията в снимки! <3
Как преминава фото заснемането на ритуала Свето Кръщение?

Фото заснемането на ритуала Свето Кръщение започва със създаване на снимки изобразяващи празничната обстановка в църквата. Винаги се старая да съм в църквата 15-20 минути преди началото на ритуала, за да документирам детайлите, които допринасят за тържествената атмосфера. Вероятно от църквата при записването на дата и час са ви предупредили да бъдете там и вие малко по-рано от началния час на ритуала, за да може да подредите новите дрешки на детето и всички други необходими неща на предназначените за тях места.В повечето случаи ритуала започва, когато свещеника покани родителите с детето и кръстника/кръстницата да застанат в близост до купела, след което започва да чете молитва по време на която възлага ръка върху главата на детето. Първият ключов момент от ритуала е отричането от сатаната, след което кръстника/кръстницата заявяват, че се съчетават с Христа. Ритуала продължава, като свещеника чете молитва за освещаване на водата в купела. Следва събличане на детето, за да се пристъпи към най-ключовия момент Светото тайнство Кръщение. Предшествано от помазване с миро (елей). Самото тайнство се извършва чрез трикратно потапяне в купела и произнасяне на думите: “Кръщава се Божият раб или рабиня (с произнасяне на името) в името на Отца, Амин, и Сина, Амин, и Светия Дух, Амин.” Кръстника/кръстницата приемат детето от ръцете на свещеника, веднага след това. Свещеника миропомазва детето по челото, гърдите, ушите, ръцете и нозете. Тези действия са символ на пресътворяване на тялото на човека и сетивата му.Преобличането на детето с нови дрехи в бял цвят е символ на духовната чистота и невинност получени по време на Светото тайнство Кръщение. Следва ритуалната обиколка около купела, която е израз на духовната радост. Друг ключов момент от ритуала е подстригването на косите, което символизира готовността за покорство и саможертва. Кичура  се поставя в празната кутийка и се пази вкъщи, заедно със свещта.

Ритуала завършва с представяне на новопокръстеното дете от свещеника пред олтара ако е момиче или въвеждане в свещенната обител зад олтара, ако е момче. Свещеника предава детето в ръцете на кръстника/кръстницата, а той/тя съответно на майката с думите: „Еврейче взех, Християнче ти връщам“. След, което може да се разчупи ритуалната пита и да се почерпят присъстващите за здраве и благопулучие на детето. Това е време, в което могат да се направят снимки пред олтара с родителите, кръстниците и най-близките хора на семейството.

Кога да се снимаме с гостите?
Гостите са хората, които с присъствието си засвидетелстват уважението си към вас. Възможностите за снимки с тях са, след като приключи ритуала, в църквата пред олтара, двора на църквата или ресторанта. Това е според предпочитанията ви и според предварително избрания пакет за фото заснемане.

Какви снимки се правят в ресторанта?
В ресторанта има предпоставка да се създадат неподправени снимки със силен емоционален заряд. Доста родители поръчват специална украса за ресторанта и така популярната сладка маса, това предполага да се направят снимки с гостите в ресторанта, които са много весели и цветни. Понякога ритуала е съчетан с първи или втори рожден ден на детето, това води неизменно до заснемане на момента с тортата.
Каква е цената за фото заснемане на Кръщене?
Всички цени са в български лева и са крайни по смисъла на чл. 113 ал. 9 от ЗДДС.
Пакет 1 – 120 лева
Заснемане на целия ритуал от начало до край;
До 20-30 снимки със семейство и гости след края на ритуала в двора на църквата;
Подарък 30 кадъра разпечатани в размер 10х15см.
Идеален за семейства, които организират ритуала в тесен семеен кръг.
Пакет 2 – 170 лева
Заснемане на целия ритуал от начало до край;
До 30 минути за снимки със семейство и гости след края на ритуала в двора на църквата или ресторанта;
Подарък 50 кадъра разпечатани в размер 10х15см.
Пакета е подходящ за семейства, които желаят да си направят кратка семейна фотосесия след ритуала или да оползотворят времето за снимки с гостите в ресторанта.
Пакет 3 – 230 лева
Заснемане на целия ритуал от начало до край;
До 60 минути за снимки със семейство и гости след края на ритуала в двора на църквата или ресторанта;
Подарък 50 кадъра разпечатани в размер 10х15см.
Препоръчвам този пакет на семействата, които желаят след ритуала да имат време за семейни снимки и малко време за снимки в ресторанта с гостите на празника им. Подходящ е за семейства, които празнуват Свето Кръщение и рожден ден в един общ празничен ден.
Пакет 4 – 350 лева
Заснемане на целия ритуал от начало до край;
До 120 минути за снимки със семейство и гости след края на ритуала в двора на църквата или ресторанта;
Подарък 100 кадъра разпечатани в размер 10х15см.
Предложението от този пакет е специално създадено за семейства, които държат на семейна фотосесия след ритуала, снимки с гостите и заснемане на моменти от празника в ресторанта.
Кога ще са готови снимките?
Всички снимки преминават специална обработка за подобряване на контраста и цветовете, както и допълнителни корекции при нужда от такива. Това отнема различно технологично време от няколко часа до 2-3 дни в зависимост от пакета, който сте избрали. За предаването на всички снимки срока е до 35 дни след заснемането им според натовареността на графика ми. Знам, как нетърпеливо очаквате всички снимки, затова до 5 дни след заснемането се страя да ви предам до 20 кадъра за радост на сетивата.
Капаро и заплащане.
За запазване на конкретна дата и час се заплаща капаро в размер до 50 лева от крайната цена. След което, не приемам други заявки за същия час и време, когато ще се случи вашия празник. При промяна от ваша страна на датата или часа, ще направя всичко възможно да ви снимам, но ако не мога или пък събитието се отмени напълно, внесеното капаро се задържа от мен с цел компенсация. Доплащането на цялата сума се заплаща в брой в деня на събитието или по банков път ден преди събитието.
Транспортни разходи.
За събития, които са в рамките на град Пловдив, транспортни разходи не се начисляват. Когато събитието е извън пределите на град Пловдив се доплаща към крайната цена 0,30 лв/км., изчислявайки разстоянието чрез Google Maps. В случай, че вие ми осигурите транспорт тези разходи отпадат.
Публикуване и поверителност на снимките.
Като автор на снимките запазвам правото си, да публикувам част от снимките в портфолиото ми, което може да разгледате от този линк. Целта на публикуването е популяризиране на фотографските ми умения. Семейства, които желаят да запазя конфиденциалност на снимките, доплащат 50% над сумата, като компенсация.
☎️ Запазете дата и час, като се обадите на 0896 31 65 69 – Благовеста или пишете съобщение, чрез формата за контакт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*