Кръщене – фотограф Пловдив.

Защо да поканите Photography Blagavest за фотограф на кръщенето, на вашето дете?
Мога да изброя няколко основателни причини, защо да ме поканите за фотограф на кръщенето на вашето детенце. Първата е, че измина време, в което натрупах богат опит в фотозаснемането на кръщенета. Заснела съм десетки ритуали, това ми дава увереност, какъо и яснота за ключовите моменти от ритуала. Знам, къде и как да застана, за да уловя случващото се в прекрасни фото спомени. Е все още се намира по някой отец, който успява да ме изненада с подхода си, но въпреки това отново успявам да създам снимки със смисъл и стойност.
Бъдете сигурни, че давам най-доброто от себе си във всеки един момент, когато пресъздам вълнуващите моменти на радост и щастие от ритуала в красиви снимки. Разчитайте на организираност и професионално отношение. Насладете се на ритуала в храма с позитивно настроение, доверете създаването на фото спомени на мен.
Втората е, че всеки ден е ден, в който може да създавате снимки с телефона си, а ритуала Свето Кръщение се случва един единствен път в живота на всяко дете, това го прави неповторимо събитие за всеки човек и мисля е основателна причина да изберете фотограф с опит в тази област. Запазете емоцията в снимки с мен Photography Blagavest! <3
Как започва фотозаснемането, как протича ритуала Свето Кръщение?

Фотозаснемането на ритуала Свето Кръщение започва със създаване на снимки изобразяващи празничната обстановка в църквата. Винаги се старая да съм в църквата поне 15 минути преди началото на ритуала, за да създам снимки на детайлите, които допринасят за тържествената атмосфера. Вероятно от църквата при записването на дата и час са ви предупредили да бъдете там и вие малко по-рано от началния час на ритуала, за да може да подредите новите дрешки на детето и всички други необходими неща на предназначените за тях места.

В повечето случаи ритуала започва, когато свещеника покани родителите с детето и кръстника/кръстницата да застанат в близост до купела, след което започва да чете молитва по време на която възлага ръка върху главата на детето. Първият ключов момент от ритуала е отричането от сатаната, след което кръстника/кръстницата заявяват, че се съчетават с Христа.

Ритуала продължава, като свещеника чете молитва за освещаване на водата в купела. Следва събличане на детето, за да се пристъпи към най-ключовия момент Светото тайнство Кръщение. Предшествано от помазване с миро (елей).

Самото тайнство се извършва чрез трикратно потапяне в купела и произнасяне на думите: “Кръщава се Божият раб или рабиня (с произнасяне на името) в името на Отца, Амин, и Сина, Амин, и Светия Дух, Амин.” Кръстника/кръстницата приемат детето от ръцете на свещеника, веднага след това. Свещеника миропомазва детето по челото, гърдите, ушите, ръцете и нозете. Тези действия са символ на пресътворяване на тялото на човека и сетивата му.

Преобличането на детето с нови дрехи в бял цвят е символ на духовната чистота и невинност получени по време на Светото тайнство Кръщение. Следва ритуалната обиколка около купела, която е израз на духовната радост. Друг ключов момент от ритуала е подстригването на косите, което символизира готовността за покорство и саможертва. Кичура  се поставя в празната кутийка и се пази вкъщи, заедно със свещта.

Ритуала завършва с представяне на новопокръстеното дете от свещеника пред олтара ако е момиче или въвеждане в свещенната обител зад олтара, ако е момче. Свещеника предава детето в ръцете на кръстника/кръстницата, а той/тя съответно на майката с думите: „Еврейче взех, Християнче ти връщам“. След, което може да се разчупи ритуалната пита и да се почерпят присъстващите за здраве и благопулучие на детето. Това е време, в което могат да се направят снимки пред олтара с родителите, кръстниците и най-близките хора на семейството.

Кога да се снимаме с гостите?
Гостите са хората, които с присъствието си засвидетелстват уважението си към вас. Възможностите за снимки с тях са, след като приключи ритуала, в църквата пред олтара, двора на църквата или ресторанта, където ще се почерпите за празника. Това е според предпочитанията ви и според предварително избрания пакет за фото заснемане.

Какви снимки се правят в ресторанта?
В ресторанта има предпоставка да се създадат неподправени снимки със силен емоционален заряд. Доста семейства поръчват специална украса за ресторанта, фото кът или така популярната сладка маса, това дава възможност да се направят снимки с гостите в ресторанта. Понякога ритуала е съчетан с първи или втори рожден ден на детето, това води неизменно до заснемане на момента с тортата.

Каква е цената за фотозаснемане на Кръщене?
Всички цени са в български лева и са крайни по смисъла на чл. 113 ал. 9 от ЗДДС.
Пакет 1 – 150 лева
Заснемане на целия ритуал от начало до край;
До 20-30 снимки със семейство и гости след края на ритуала в двора на църквата;
Подарък 30 кадъра разпечатани в размер 10х15см.
Идеален за семейства, които организират ритуала в тесен семеен кръг.
Пакет 2 – 220 лева
Заснемане на целия ритуал от начало до край;
До 30 минути за фотосесия със семейство и гости след края на ритуала в двора на църквата или ресторанта;
Подарък 30 кадъра разпечатани в размер 10х15см.
Пакета е подходящ за семейства, които желаят да си направят кратка семейна фотосесия след ритуала или да оползотворят времето за снимки с гостите в ресторанта.
Пакет 3 – 290 лева
Заснемане на целия ритуал от начало до край;
60 минути за фотосесия със семейство и гости след края на ритуала в двора на църквата или ресторанта;
Подарък 50 кадъра разпечатани в размер 10х15см.
Препоръчвам този пакет на семействата, които желаят след ритуала да имат време за семейни снимки, както и време за снимки в ресторанта с гостите на празника. Подходящ е за семейства, които празнуват Свето Кръщение и рожден ден в един общ ден.
Пакет 4 – 390 лева
Заснемане на целия ритуал от начало до край;
До 120 минути (2 часа) за снимки със семейство и гости след края на ритуала в двора на църквата, снимки в ресторанта;
Подарък 100 кадъра разпечатани в размер 10х15см.
Предложението е подходящо за семейства, които са поканили аниматор, ДиДжей или други атрактивни изпълнители. Официални снимки с гостите и заснемане на моменти от празника в ресторанта.
Кога ще са готови снимките?
Всички снимки преминават специална обработка за подобряване на контраста и цветовете, както и допълнителни корекции при нужда от такива. Това отнема различно технологично време от няколко часа до 2-3 дни в зависимост от пакета, който сте избрали. За предаването на всички снимки срока е до 35 дни след заснемането им според натовареността на графика ми. Знам, как нетърпеливо очаквате всички снимки, затова до 5 дни след заснемането се страя да ви предам до 10 кадъра за радост на душата.
Капаро и заплащане.
За запазване на конкретна дата и час се заплаща капаро в размер до 50 лева от крайната цена. След което, не приемам други заявки за същия ден и час, когато ще се случи вашият празник. При промяна от ваша страна на датата или часа, ще направя всичко възможно да ви снимам, но ако не мога или пък събитието се отмени напълно, внесеното капаро се задържа от мен с цел компенсация. Доплащането на цялата сума се заплаща в брой в деня на събитието или по банков път ден преди събитието.
Транспортни разходи.
За събития, които са в рамките на град Пловдив, транспортни разходи не се начисляват. Когато събитието е извън пределите на град Пловдив се доплаща към крайната цена 0,50 лв/км., изчислявайки разстоянието чрез Google Maps. В случай, че вие ми осигурите транспорт тези разходи отпадат.
Публикуване и поверителност на снимките.
Като автор на снимките запазвам правото си, да публикувам част от тях в портфолиото ми, което може да разгледате от този линк. Целта на публикуването е популяризиране на фотографските ми умения. Семейства, които желаят да запазя конфиденциалност на снимките, доплащат 50% над сумата, като компенсация.
☎️ Запазете дата и час, като позвъните на 0896 31 65 69 – Благовеста или пишете съобщение, чрез формата за контакт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*