Как се провежда кръщене? Защо да ползвате услугите на фотограф??

Фото заснемане на кръщене в пловдив.
Сигурна съм, че след време когато детенцето ви вече е голям човек ще изпитва огромна благодарност към вас по много причини. Възможно е една от тях да бъде, че сте взели решение да ползвате услугите на фотограф, който да запази моменти и емоции от ритуала Свето Кръщение в незабравими фото спомени. Photography Blagavest предлага фотозаснемане на кръщене в Пловдив и може да улови по магачен и вълшебен начин случващото се в храма.

Защо да поканите Photography Blagavest за фотозаснемане на кръщене, на вашето дете?

Имам над 7 години практика, като фотограф на кръщенета, детски и семейни празненства, това ми дава увереност, че мога да създам красиви фото спомени и за вас. Снимала съм множество ритуали Свето Кръщение, наясно съм с ключовите моменти от ритуала. Е… все още от време на време се намира някой отец, който успява да ме изненда с подхода си, но въпреки това успявам да създам снимки със смисъл и стойност. Уверете се сами в това, като разгледате галерията или изображенията по-долу в статията.
Бъдете сигурни, че давам най-доброто от себе си във всеки един момент от фотозаснемането на ритуала, за да създам снимки категорично отличаващи се от случайно щракнати моменти с телефон.
Колаж от снимки за сравнение на снимка от телефон и снимка от Photography Blagavest.
Гласувайте ми доверие за фотозаснемане на кръщене, за да се насладите на случващото се по време на ритуала с позитивно настроение. Разчитайте на организираност и професионално отношение.
Ритуала Свето Кръщение се случва един единствен път в живота на всяко дете, това го прави неповторимо празнично събитие. Запазете емоцията в снимки с мен Photography Blagavest! <3

Как поставям началото на фотозаснемането на ритуал Свето Кръщение?

Фотозаснемане на кръщене в Пловдив, а ѝ не само, започва със създаване на кадри изобразяващи празничната обстановка в църквата. Винаги се старая да съм в храма поне 15 минути преди началният час на ритуала, за да снимам тържествената атмосфера. А, също така и детайли, като кръстче, кутийка за косичка, шишенца за миро и светена вода, ритуални свещи, новите дрешки за детето, празнична погача и др., които допринасят за вълнуващите мигове на ритуала. Вероятно от църквата при записване на дата и час за кръщенето са ви предупредили да пристигнете и вие малко по-рано от началния час, за да подредите необходимите неща за ритуала на предназначените за тях места.

Как се провежда ритуал Свето Кръщение?

В повечето случаи ритуала започва, когато отеца покани родителите с детето и кръстника/кръстницата да застанат в близост до купела или проведе въвеждане в храма, с което започва ритуала. Един от най-първите ключови моменти наред с изричането на словата от требника е, когато отеца възлага ръка върху главата на детето.
Следващият ключов момент от фотозаснемането на кръщене е отричането от сатаната, след което кръстника/кръстницата заявяват, че се съчетават с Христа. Понякога отеца дава на кръстника/кръстницата да прочете част от Требника.
Ритуала продължава, като отеца произнася откъс от Требника касаещ освещаване на водата в купела. Наред с това се пристъпва към събличане на детето.
След като детето е съблечено отеца го помазва с миро (елей).
Така неусетно се достига до най-ключовия момент, а именно Светото тайнство Кръщение. Извършва се чрез трикратно потапяне в купела и произнасяне на думите: “Кръщава се Божият раб или рабиня (с произнасяне на името) в името на Отца, Амин, и Сина, Амин, и Светия Дух, Амин.”
Веднага след това кръстника/кръстницата приемат детето от ръцете на отеца.
Следва миропомазване на детето по челото, гърдите, ушите, ръцете и нозете. Тези действия са символ на пресътворяване на тялото на човека и сетивата му.
След това се пристъпва към преобличане на детето с нови дрехи. Желателно е да бъдат в бял цвят, който е символ на духовната чистота и невинност получени по време на Светото тайнство Кръщение в купела.
Когато детето е пременено с новите дрехи отеца приканва кръстницата/кръстника, а понякога и родителите да извършат ритуална обиколка около купела, която е израз на духовната радост.
Един от последните ключови моменти по време на ритуал Свето Кръщение е подстригването на косите, което символизира готовността за покорство и саможертва. Кичура се поставя в предназначената за целта кутийка и се пази вкъщи, заедно с ритуалната свещ.
Ритуала завършва с представяне на новопокръстеното дете от свещеника пред олтара ако е момиче или въвеждане в свещенната обител зад олтара, ако е момче. След което отеца предава детето в ръцете на кръстника/кръстницата, а той/тя съответно на майката с думите: „Взех го еврейче, връщам го християнче“.
За отпразнуване на момента се разчупва ритуална пита и се черпят присъстващите за здраве и благопулучие на детето.
След края на ритуала идва време за фотозаснемане на новопокръстеното дете със семейство, кръстници и гости на празника пред олтара в църквата или в двора към нея. Понякога правя обща снимка с всички гости, само пространството и обстоятелствата да позволяват създаването ѝ. 🙂 Всичко това е актуално за семействата, които са избрали вариант 1 за фотозаснемане на кръщене в Пловдив. Вижте 4-те варианта за фотозаснемане.
Измежду всички тези ключови моменти снимам и други вълнуващи моменти или детайли от обстановката. Ето няколко кадъра за пример.

Как и къде най-често продължава празника?

Доста семейства предпочитат да поръчат специален декор/украса или фото кът с аранжирани към него дребни сладки, празнична торта и подаръчета за гостите в ресторанта. Това дава възможност да се създадат красиви семейни снимки, самостоятелни кадри на детето и фото спомени с гостите на празника ви.
Според варианта на фотозаснемане, който сте избрали разполагате с различно времетраене (от 30 минути до два часа) за създаване на снимки с гостите или да уловя спонтанни празнични моменти.

Каква е цената за фотозаснемане на кръщене в Пловдив?

Цените на всички варианти за фотозаснемане на кръщене са формирани в съвкупност от време за снимане, време за подбор и обработка на снимките, процент административни разходи за дейността, както и процент включващ подновяване на амортизирана техника (фотоапарат, обективи, светкавици, компютър и монитор). Всички цени са в български лева и са крайни по смисъла на чл. 113 ал. 9 от ЗДДС.
Вариант 1 – 170 лева
Фото заснемане на ритуала от начало до край;
До 20-30 снимки със семейство и гости след края на ритуала в двора на църквата;
Подарък 30 кадъра разпечатани в размер 10х15см.
Идеален избор за семейства, които организират ритуала в тесен семеен кръг и желаят само и единствено заснемане на ритуала без снимки в ресторанта.

Вариант 2 – 250 лева
Фото заснемане на ритуала от начало до край;
До 30 минути за фотосесия със семейство и гости след края на ритуала в двора на църквата или ресторанта;
Подарък 30 кадъра разпечатани в размер 10х15см.
Варианта е подходящ за семейства желаещи да си направят кратка семейна фотосесия след ритуала или да оползотворят времето за снимки с гостите на празника в ресторанта.
Вариант 3 – 330 лева
Фото заснемане на ритуала от начало до край;
60 минути за фотосесия със семейство и гости след края на ритуала в двора на църквата или ресторанта;
Подарък 50 кадъра разпечатани в размер 10х15см.
Препоръчвам този вариант на семействата желаещи да разполагат с достатъчно време за семейни снимки, както и време за снимки с гостите на празника.
Изключително подходящ вариант за семейства, които са съчетали отпразнуването на Свето Кръщение и първи рожден ден.
Вариант 4 – 450 лева
Фото заснемане на ритуала от начало до край;
До 120 минути (2 часа) за снимки със семейство и гости след края на ритуала. Спонтанни празнични моменти от тържеството в ресторанта;
Подарък 100 кадъра разпечатани в размер 10х15см.
Варианта е подходящ за семейства, които са поканили аниматор, ДиДжей или други атрактивни изпълнители в ресторанта.

Кога и как ще получа готовите снимки?

Всички снимки преминават специална обработка за подобряване на контраст, цветове и допълнителни корекции при необходимост от такива. Това, че виждате изображение на дисплея на фотоапарата, далеч не означава, че снимката е готова.
Това отнема различно технологично време от 2-3 дни до над 7 в зависимост от варианта, който сте избрали. За предаването на всички снимки срока е до 45 дни след заснемането на празника ви, според натовареността на графика ми. Знам, че нетърпеливо ще очаквате снимките, затова до 5 дни след заснемане на ритуала ще се постарая да ви изпратя до 10-20 кадъра за радост на сетивата.

Капаро и заплащане.

За да резервирате конкретна дата и час за фото заснемане на кръщене се заплаща капаро в размер от 50 до 100 лева от крайната цена. След което, не приемам други заявки за същия ден и час, когато ще се случи вашият празник. При промяна от ваша страна на датата или часа, ще направя всичко възможно да ви снимам, но ако не мога или пък събитието се отмени напълно, внесеното капаро се задържа от мен с цел компенсация. Доплащането на цялата сума се заплаща в брой в деня на събитието или по банков път ден преди събитието.

Транспортни разходи.

За събития, които са в рамките на град Пловдив, транспортни разходи не се начисляват. Когато събитието е извън пределите на град Пловдив се доплаща към крайната цена 0,50 лв/км. в двете посоки, изчислявайки разстоянието чрез Google Maps. В случай, че вие ми осигурите транспорт тези разходи отпадат.

Публикуване и поверителност на снимките.

Като автор на снимките запазвам правото си, да публикувам малка част от тях, до 20-на кадъра в портфолиото ми, което може да разгледате от този линк. Целта на публикуването е популяризиране на фотографските ми услуги и умения. Семейства, които желаят да запазя 100% конфиденциалност на снимките, заплащат 100% над сумата, като компенсация.
☎️ Резервирайте дата и час, като позвъните на 0896 31 65 69 – Благовеста или пишете съобщение, чрез формата за връзка с мен.